T: 038 - 422 22 11 / 06 415 700 62 E: info@vfadvocatuur.nl

Kosten advocaat


Uiteraard wilt u weten welke kosten u voor het inschakelen van een advocaat maakt.

Mr. Van Faassen vindt het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent, ook financieel. Vóórdat er kosten bij u in rekening worden gebracht, heeft u met mr. van Faassen besproken wat u kunt verwachten. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek op ons kantoor in Zwolle maken wij direct heldere afspraken over eventuele kosten. Van Faassen staat zowel cliënten bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand als op basis van een uurtarief.


Gefinancierde rechtsbijstand (pro deo)
Mr. Van Faassen bekijkt altijd of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (ook wel toevoeging of pro deo genoemd). Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Uiteraard regelt hij voor u de aanvraag indien u voor deze vorm van rechtshulp in aanmerking komt. Het is tegenwoordig niet meer nodig om zelf een verklaring van onvermogen bij de gemeente aan te vragen.


Uurtarief en vaste prijsafspraak
Mocht u niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand dan verricht Mr. van Faassen zijn werkzaamheden tegen een vooraf met u afgesproken uurtarief. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent. In voorkomende gevallen is het mogelijk om vooraf een vaste prijsafspraak te maken voor de behandeling van de gehele strafzaak.

Mr. van Faassen heeft graag tevreden cliënten. Als uw strafrechtadvocaat zal hij er alles aan doen om in uw zaak tot het beste resultaat te komen. Mocht u om welke reden dan ook ontevreden zijn over de wijze waarop u of uw zaak werd behandeld, dan hoort hij dit graag.

Mocht u het over een kwestie niet eens kunnen worden of wanneer een oplossing uitblijft , zult u door Mr. van Faassen worden geïnformeerd welke vervolgstappen u met betrekking tot uw klacht kunt nemen. Verder wordt verwezen naar de kantoorklachtenregeling op deze website.